Receptai

Braškinis varškės tortas – nepakartojamas skanus ir švelnus tortas. Tiesiogiai tirpsta burnoje

Ingredientai:

250 g. varškės

100 g. grietinėlės 36%

150 g. baltojo šokolado

100 g. cukraus pudros

30 ml. citrinos sulčių

7-8 g. agaragaro

100 ml. pieno

350 g. braškių

Paruošimas:

1. Varškę pertriname per sietelį.

2. Grietinelę pašildome ir ištipiname šokoladą. Atvėsiname iki kambario temperatūros ir pastatome į šaldytuvą 30 min.

3. Braškes nuplauname, pašaliname lapelius. Dedame į smulkintuvą ir sutriname kartu su citrinos sultimis bei sukraus pudra.

4. Atvėsintą grietinėlę išplakame iki kreminės konsistencijos (~ 10 min.). Dedame varškę ir plakame dar 7 minutes. Pilame braškių tyrę ir plakame 3 minutes.

5. Į puodą pilame pieną, beriame agarą ir išmaišome. Maišant užviriname. Pienas turėtu sutirštėti.

6. Pilame agarą į braškių-varškės masę ir išplakame. Plakti neilgai, tik tiek, kad masės susijungtu.

7.16 cm skersmens formą ištepame aliejumi ir pilame masę.

8. Tortą dedame į šaldytuvą nakčiai.

9. Prieš tiekiant papuošiame uogomis.

Related Articles

Leave a Reply

Close