Braškinis varškės tortas – nepakartojamas skanus ir švelnus tortas. Tiesiogiai tirpsta burnoje
Ingredientai:
250 g. varškės
100 g. grietinėlės 36%
150 g. baltojo šokolado
100 g. cukraus pudros
30 ml. citrinos sulčių
7-8 g. agaragaro
100 ml. pieno
350 g. braškių
Paruošimas:
1. Varškę pertriname per sietelį.
2. Grietinelę pašildome ir ištipiname šokoladą. Atvėsiname iki kambario temperatūros ir pastatome į šaldytuvą 30 min.
3. Braškes nuplauname, pašaliname lapelius. Dedame į smulkintuvą ir sutriname kartu su citrinos sultimis bei sukraus pudra.
4. Atvėsintą grietinėlę išplakame iki kreminės konsistencijos (~ 10 min.). Dedame varškę ir plakame dar 7 minutes. Pilame braškių tyrę ir plakame 3 minutes.
5. Į puodą pilame pieną, beriame agarą ir išmaišome. Maišant užviriname. Pienas turėtu sutirštėti.
6. Pilame agarą į braškių-varškės masę ir išplakame. Plakti neilgai, tik tiek, kad masės susijungtu.
7.16 cm skersmens formą ištepame aliejumi ir pilame masę.
8. Tortą dedame į šaldytuvą nakčiai.
9. Prieš tiekiant papuošiame uogomis.