Receptai

Švelnus kiaušinių vyniotinis su skaniausiu įdaru

Ingredientai:

Omletas
– kiaušiniai – 4 vnt
– grietinė – 100 g
– aliejus – 2 valgomieji šaukštai
– žiupsnelis druskos

Įdaras
– lydytas sūris – 100 g
– morkos – 3 vnt
– grietinė arba majonezas – 50 g
– česnakas – 2 skiltelės
–druska

Kiaušininio vyniotinio su skaniausiu įdaru paruošimas
Kiaušinius įmušti į dubenį ir suplakti šluotelės pagalba arba mikseriu pridėjus žiupsnelį druskos. Įdėti grietinę ir aliejų. Viską sumaišyti iki vienalytės masės.

Paruošti kepimo formą. Užtiesti ją pergamentiniu popieriumi, iš anksto suteptu sviestu. Pilti į formą kiaušinių masę.
Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių. Kepti omletą apie 15-20 min.

Ruošiame įdarą. Morkas nuskusti ir sutarkuoti stambiai. Keptuvę dėti ant ugnies, pakaitinti truputį aliejaus ir dėti morkas. Pasūdyti ir permaišyti. Pamaišant kepti morkas kol bus gatavos. Perdėti morkas į dubenį.

Lydytą sūrelį pašaldyti šaldiklyje ir sutarkuoti smulkiai. Česnaką nulupti ir išspausti. Dėti į dubenį su morkomis grietinę, česnaką ir sūrį. Viską kruopščiai permaišyti. Omleto įdaras paruoštas.

Išimame gatavą omletą iš orkaitės, išimame kartu su pergamentiniu popieriumi ir ataušiname. Omletui ataušus dedame įdarą ant paviršiaus, palikę laisvą vieną kraštą. Paskui susukame omletą kartu su įdaru į vyniotinį pergamentinio popieriaus pagalba.

Related Articles

Leave a Reply

Close