Varškės kamuoliukai. Skanus desertas, primenantis vaikystę!
Ingredientai:
– 250 g varškės
– 1 kiaušinis
– 5-6 valgomieji šaukštai cukraus
– 1,5 stiklinės miltų
– ½ arbatinio šaukštelio be kaupo sodos
– cukraus pudra
Paruošimo receptas:
Suplakame kiaušinį su cukrumi, dedame varškę ir sodą. Permaišome taip, kad neliktų varškės gumulėlių. Dedame miltus ir minkome tešlą.
Leidžiame tešlai pastovėti 15-20 min. Paskui kočiojame dešreles, pjaustome gabaliukais. Iš gabaliukų sukame rutuliukus (nelabai didelius, kadangi kepant jie truputį padidės).
Į puoduką su karštu aliejumi patalpiname pirmą kamuoliukų porciją, mediniu šaukštu padedame jiems iškilti į paviršių.
Kepti geriausia ant vidutinės ugnies, leidžiant jiems iškepti viduje ir neapdegti išorėje. Kepame kol pagels.
Gatavus kamuoliukus dedame į kiaurasamtį, kad nutekėtų nereikalingas aliejus. Paskui dedame į dubenį ir jau ataušusius pabarstome cukraus pudra.