Tiesiog švelniausi blyneliai su plikytu kremu!
Ingredientai:
Blyneliams:
– 200 g miltų
– 500 ml pieno
– 1 valgomasis šaukštas cukraus
– 2 kiaušiniai
– 2 valgomieji šaukštai aliejaus
– 1 pakelis kepimo miltelių
– druska
– vanilinas
Plikytam kremui:
– 3 valgomieji šaukštai miltų
– 2 kiaušiniai
– 2,5 stiklinės miltų
– 1 stiklinė cukraus
– 70 g sviesto
– kokosų drožlės papuošimui
Paruošimas:
1. Iš 200 g miltų, 500 ml pieno, 2 kiaušinių, 1 valgomojo šaukšto cukraus, kepimo miltelių, trupučio druskos ir vanilino padaryti tešlą, sumaišius visus ingredientus. Paruošti blynelius.
2. Sumaišyti 1 stiklinę cukraus su 2 kiaušiniais. Paskui dėti 3 valgomuosius šaukštus miltų ir vanilino. Užpilti 2,5 stiklinėmis šalto pieno, sumaišyti iki vienalytės masės (galima mikseriu). Pastatyti ant vidutinės ugnies ir užvirinti, nepaliaujant maišyti. Dėti 70 g sviesto. Jei norite tirštesnio kremo, pavirkite 5-10 min, kol sutirštės.
3. Blynelius padėti ant lentos. Ant blyno krašto dėti 2-3 šaukštus kremo, truputį paskirstyti jį po blynelį, bet pagrindinė kremo dalis turi likti ant krašto. Atsargiai susukti blynelį į vamzdelį. Tokiu būdu susukame visus blynelius.