Sultingi kotletai po sūriu be vargo
Ingredientai:
– faršas 600 g
– bulvė 1 vnt
– svogūnas 1 vnt
– česnakas 2 skiltelės
– chmeli-suneli ar kiti prieskoniai 1 arbatinis šaukštelis
– vanduo pagal būtinybę
– druska ir pipirai pagal skonį
Įdaro paruošimui prireiks:
– kietasis sūris pagal skonį
– grybai pagal skonį, svogūnas
– bulvės
– grietinė arba majonezas
Jei jūs nemėgstate bulvių kotletuose, tai pakeiskite jas batonu, suminkštintu piene ar grietinėlėje.
Faršą galima imti jautienos arba kiaulienos, šių dviejų mėsos rūšių asorti pasūdome, beriame pipirų ir prieskonių pagal skonį. Smulkia trintuve įtarkuojame į faršą svogūną ir bulvę, viską gerai permaišome. Jei masė jūsų manymu sausoka, tada įpilkite ten truputį vandens ar tirpinto sviesto.
Dalijame faršą porcijiniais gabalėliais ir kočiojame iš jo paplotėlius.
Kepimo formą sutepame aliejumi ir dedame mėsos paplotėlius. Ant jų dedame grybus, keptus su svogūnais, virš jų sūrį, o viršuje žalias tarkuotas bulves ir viską sutepame grietine ar majonezu, galima net grietinėle, tuomet skonis bus išvis puikus.
Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių ir kepame 35 min.
Prieš patiekdami pabarstykite kapotais žalumynais ir česnaku.