Bobelė su obuoliais švelnesnė, skanesnė ir aromatingesnė už bet kokią šarlotę. Jos skonis prilygsta palaimai, ir aš neperdedu!
Ingredientai:
– obuoliai – 600 g
– kiaušiniai – 4 vnt
– cukrus – 5 valgomieji šaukštai
– grietinė – 0,5 stiklinės
– maltas cinamonas – 0,5 arbatinio šaukštelio
– kvietiniai miltai – 3 valgomieji šaukštai
– 0,5 arbatinio šaukštelio sviesto
Bobelė su obuoliais. Receptas žingsnis po žingsnio
1. Obuolius nulupkite, pusę sutarkuokite, kitą pusę supjaustykite kubeliais.
2. Dėkite į puodą trynius, tarkuotus obuolius, grietinę, cukrų,cinamoną. Viską gerai sutrinkite šakute, berkite miltus, dar kartą permaišykite ir tik paskui dėkite pjaustytus obuolius.
3. Atskirame inde suplakite baltymus iki baltumo ir, atsargiai permaišydami medine mentele, įveskite juos į bendrą masę.
4. Sviesto gabalėliu sutepkite formą ir dėkite ten tešlą.
5. Kepkite įkaitintoje iki 200 laipsnių orkaitėje. Tam reikia apie 30-40 min.(Orientuokitės pagal savo orkaitę).
Jūs tik įsivaizduokite, mano močiutė gamino bobelę krosnyje. Nors aš buvau maža, bet skonį įsiminiau visam gyvenimui. Jis su niekuo nesulyginamas. Gero apetito.