Receptai

Alaus blynai, sotus blynų pyragas

Tikrai visi yra matę saldžių blynų pyragų, daug kas net juos kepė.

Ir ilgą laiką negalėjau išmesti iš galvos sotaus pyrago. Ir galiausiai paruošiau iš nuostabių ruginių-kvietinių blynų su tamsiu alumi.

Turiu pasakyti, kad tamsus alus kartu su ruginiais miltais suteikia puikų skonį. O jei įdėsite su varškės kremu su citrinos žievele ir rūkyta lašiša, o patiesite su jogurtiniu padažu, tuomet patiekalo sėkmė bus garantuota.

Ingridientai:

Blynai

* 50 g aukščiausios kokybės kvietinių miltų

* 50 g ruginių miltų

* 1/2 arb. druskos

* 1/2 a.š. cukraus

* 4 kiaušiniai

* 240 ml tamsaus alaus

* 100 ml verdančio vandens

* 2 valg. alyvuogių aliejaus arba sviesto

Užpildymas:

* 300 g varškės

* 300 g sūrio (Philadelphia)

* 1 citrinos žievelė

* druskos ir baltųjų pipirų pagal skonį

* 250-270 g rūkytos raudonos žuvies

Padažas:

* 250 g tiršto jogurto be priedų

* 2 valg. citrinos sulčių

* didelė ryšelis krapų

* druskos ir pipirų pagal skonį

Paruošimas:

1. Paruoškite blynus. Dubenyje sumaišykite abiejų rūšių miltus, druską ir cukrų. Kitame inde lengvai išplakame kiaušinius, supilame alų ir gerai išmaišome. Į skystą mišinį palaipsniui supilkite sausą mišinį ir maišykite, kol neliks gumuliukų. Leiskite tešlai pailsėti nuo 30 minučių iki 1 valandos.

2. Ant vidutinės ugnies įkaitinkite keptuvę, teptuku ar popierine servetėle patepkite ją labai plonu aliejaus sluoksniu.

3. Tešlą praskieskite verdančiu vandeniu, gali prireikti mažiau nei 100 ml, reikia orientuotis į konsistenciją, su kuria esate įpratę dirbti. Įpilkite 2 valg. aliejus, sumaišykite. Kepkite blynus iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.

4. Paruoškite įdarą. Gerai sumaišykite varškę, rikotą, citrinos žievelę, druską ir pipirus. Supjaustykite žuvį.

5. Torto formą uždenkite plėvele.

6. Pirmąjį blynų sluoksnį dėkite taip, kad keptuvės dugnas ir šonai būtų visiškai uždengti, o liktų gana dideli laisvi kraštai, kurie vėliau padengs surinktą pyragą.

7. Ant blynų dėkite sluoksnį varškės įdaro, tada žuvį. Uždenkite sulankstytu blynu.

8. Kartokite, kol nebeliks įdaro. Laisvus kraštus užlenkite keptuvės viduje, kad pyragas visiškai pasidengtų. Pritvirtinkite plėvele ir padėkite į šaldytuvą kelioms valandoms.

9. Paruoškite padažą. Jogurtą sumaišykite su sultimis, druska ir pipirais. Suberkite smulkiai pjaustytus krapus, gerai išmaišykite.

10. Tortą patiekite šaltą arba kambario temperatūros.

Related Articles

Leave a Reply

Close