Receptai

Humusas. Klasikinis receptas

Tikrai daugelis yra girdėję apie humusą. Tai rytietiškas patiekalas, kurį sudaro du pagrindiniai ingredientai: avinžirniai ir sezamo pasta (tahini).

Ingridientai:
* 250 g sausų avinžirnių
* 1 arb.šaukštelis soda
* 100 g šviesios tahinos arba šviesaus sezaminio urbecho 270 g knygelėje
* 4 valg. citrinos sulčių
* 4 skiltelės česnako, susmulkintos
* 60-100 g ledinio vandens
* 1/2 arb.šaukštelis druskos

Paruošimas:
Dieną prieš tai nuplaukite avinžirnius, sudėkite į dubenį ir užpilkite dvigubu tūriu geriamojo vandens. Palikite per naktį.

Kitą dieną nupilkite visą vandenį. Ant stiprios ugnies įkaitinkite storadugnį puodą. Sudėkite avinžirnius ir soda. Virkite 3 minutes, nuolat maišydami mediniu šaukštu.

Supilkite 1,5 l filtruoto vandens ir užvirinkite. Virkite avinžirnius, kol jie suminkštės, pašalindami visas odeles, kurios išplaukia į paviršių. Tai užtruks maždaug 30 minučių.

Gatavus avinžirnius nusausinkite kiaurasamtyje ir sudėkite į virtuvinį kombainą. Maišykite, kol gausis tiršta pasta. Įpilkite tahini, česnako, citrinos sulčių ir druskos. Tada palaipsniui įpilkite vandens, kad gautumėte norimą konsistenciją. Plakite iki visiškai vientisos ir purios masės, apie 5 minutes.

Prieš patiekdami leiskite pastovėti mažiausiai 30 minučių.

Related Articles

Leave a Reply

Close