Receptai

Receptas neapolietiški makaronai Paccheri su sūriu ir grietinėle

Ingredientai:

– 400 g makaronų Paccheri

– 200 ml riebaus grietinėlės (ne mažiau kaip 30%)

– 150 g kietojo sūrio (pvz., parmezanas arba pekorinas), tarkuoto

– 2 skiltelės česnako, smulkintų

– 30 g sviesto

– 2 šaukštai alyvuogių aliejaus

– Druska ir juodieji malti pipirai pagal skonį

– Žiupsnelis raudonųjų pipirų (jei pageidaujama)

– Šviežia petražolė papuošimui

Paruošimas:

Makaronų paruošimas:

– Dideliame puode užvirinkite pasūdytą vandenį.

– Įdėkite Paccheri makaronus ir virkite juos būklėje *al dente*, vadovaujantis instrukcijomis ant pakuotės (apie 12-14 minučių).

– Nusausinkite vandenį, palikdami 100 ml vandens padažui, ir atidėkite makaronus.

Padažo gaminimas:

– Keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą ir alyvuogių aliejų.

– Įdėkite smulkintą česnaką ir kepkite, kol išsiskirs aromatas, neleisdami sudegti.

– Supilkite grietinėlę ir maišydami šildykite apie 3-4 minutes, kol padažas taps tirštas ir vientisas.

– Įdėkite tarkuotą sūrį ir kruopščiai išmaišykite, kad jis visiškai ištirptų grietinėlėje.

– Paskaninkite druska, juodaisiais pipirais ir, jei norite, žiupsneliu raudonųjų pipirų.

Makaronų ir padažo maišymas:

– Sudėkite virtus Paccheri makaronus į padažą ir atsargiai sumaišykite, kad makaronai pasidengtų grietinėlės mase.

– Jei padažas per tirštas, pridėkite šiek tiek atidėto vandens iš makaronų virimo.

Kepimas (jei pageidaujama):

– Perkelkite makaronus į ugniai stabilią formą, užberkite dar šiek tiek sūrio ant viršaus ir kepkite 200°C temperatūroje 5-7 minutes, kol atsiras auksinė plutelė.

Patiekimas:

– Prieš patiekiant, pabarstykite šviežiais smulkintais petražolės lapeliais.

– Patiekite karštus, kartu su stikline baltojo vyno arba šviežiomis salotomis.

Skanaus!

Related Articles

Leave a Reply

Close