Receptas neapolietiški makaronai Paccheri su sūriu ir grietinėle
Ingredientai:
– 400 g makaronų Paccheri
– 200 ml riebaus grietinėlės (ne mažiau kaip 30%)
– 150 g kietojo sūrio (pvz., parmezanas arba pekorinas), tarkuoto
– 2 skiltelės česnako, smulkintų
– 30 g sviesto
– 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
– Druska ir juodieji malti pipirai pagal skonį
– Žiupsnelis raudonųjų pipirų (jei pageidaujama)
– Šviežia petražolė papuošimui
Paruošimas:
Makaronų paruošimas:
– Dideliame puode užvirinkite pasūdytą vandenį.
– Įdėkite Paccheri makaronus ir virkite juos būklėje *al dente*, vadovaujantis instrukcijomis ant pakuotės (apie 12-14 minučių).
– Nusausinkite vandenį, palikdami 100 ml vandens padažui, ir atidėkite makaronus.
Padažo gaminimas:
– Keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą ir alyvuogių aliejų.
– Įdėkite smulkintą česnaką ir kepkite, kol išsiskirs aromatas, neleisdami sudegti.
– Supilkite grietinėlę ir maišydami šildykite apie 3-4 minutes, kol padažas taps tirštas ir vientisas.
– Įdėkite tarkuotą sūrį ir kruopščiai išmaišykite, kad jis visiškai ištirptų grietinėlėje.
– Paskaninkite druska, juodaisiais pipirais ir, jei norite, žiupsneliu raudonųjų pipirų.
Makaronų ir padažo maišymas:
– Sudėkite virtus Paccheri makaronus į padažą ir atsargiai sumaišykite, kad makaronai pasidengtų grietinėlės mase.
– Jei padažas per tirštas, pridėkite šiek tiek atidėto vandens iš makaronų virimo.
Kepimas (jei pageidaujama):
– Perkelkite makaronus į ugniai stabilią formą, užberkite dar šiek tiek sūrio ant viršaus ir kepkite 200°C temperatūroje 5-7 minutes, kol atsiras auksinė plutelė.
Patiekimas:
– Prieš patiekiant, pabarstykite šviežiais smulkintais petražolės lapeliais.
– Patiekite karštus, kartu su stikline baltojo vyno arba šviežiomis salotomis.
Skanaus!