Naujas kiaulienos gaminimo būdas. Neįtikėtinai skanu ir labai gražu
Kiaulienos nugarinė yra viena iš aromatingiausių kiaulienos dalių.
Naujas ir originalus minkštimo paruošimo būdas leis jums bet kurioje virtuvėje paruošti restorano stiliaus patiekalą. Kulinariniam šedevrui išgauti prireiks paprastų ingredientų ir minimalaus laiko.
Ingridientai:
* kiaulienos nugarinė – 1 vnt;
* druskos, maltų juodųjų pipirų, prieskonių – pagal skonį;
* aliejaus kepimui;
* 1 šaukštas sviesto;
* česnako – 1 galvutė;
* rozmarino – 3 šakelės;
* kečupas
Paruošimas:
Perpjaukite mėsą per pusę išilgai ilgosios pusės, o tada kiekvieną gabalėlį perpjaukite į dar 3 ilgas juosteles. Pagal skonį pagardinkite druska, pipirais ir mėgstamais prieskoniais. Kiekvieną mėsos juostelę apklokite šonine.
Iš mėsos juostelių suformuokite pynę. Pynės kraštus sutvirtinkite virvele.
Kad mėsa būtų dar aromatingesnė ir skanesnė, kepimo aliejų paruoškite specialiu būdu. Tam sumaišykite augalinį aliejų ir sviestą.
Į keptuvę sudėkite česnaką ir rozmariną, kurie suteiks aliejui ypatingą aromatą. Po 2-3 minučių aromatinis aliejus bus paruoštas.
Sudėkite mėsą į įkaitintą keptuvę ir apkepkite iš abiejų pusių, kol apskrus.
Perkelkite mėsą į kepimo indą ir aptepkite kečupu pusę be šoninės. Uždenkite folija ir kepkite orkaitėje 20-25 minutes.
Pagal šį receptą paruošta kiauliena tiesiog tirpsta burnoje. Mėsa atrodo labai gražiai, tokį patiekalą galima drąsiai patiekti ant stalo atėjus svečiams.