Receptai
Aš senai neperku silkės parduotuvėje. Pažįstami žvejai išmokė idealaus recepto
Silkės sūdymui mums prireiks:
– 4-5 stambių silkių
– 4,5 valgomųjų šaukštų druskos (su kaupu)
– 1 valgomojo šaukšto cukraus
– 1,5 l vandens
– 4 lauro lapų, kalendros, kvapiųjų pipirų
Silkę reikia atšildyti kambario temperatūroje, nuplauti ją neišdarinėjant.
Pilame vandenį į puodą, dedame prieskonius, cukrų ir druską. Dedame ant ugnies ir užviriname. Užvirus ugnį išjungiame ir paliekame sūrymą ataušti iki kambario temperatūros.
Ataušus sūrymui, dedame silkę į 3 l stiklainį ir užpilame sūrymu. Uždarome dangčiu ir paliekame sūdytis vėsioje vietoje 2-3 paras.
Silpnai sūdytos silkės mėgėjams galima valgyti jau antrą sūdymo parą.