Receptai

4 naminiai salotų padažai

Klasika

Ingridientai:
– 1/4 stiklinės balzamiko acto
– 1/2 stiklinės alyvuogių aliejaus
– 1 arbatinis šaukštelis dižono garstyčių
– druska ir pipirai pagal skonį

Jogurto ir žolelių padažas

Ingridientai:
– 1 stiklinė natūralaus jogurto
– 2 val.šauk. citrinos sulčių
– 2 val.šauk. šviežių žolelių (petražolės, kalendros…)
– druska ir pipirai pagal skonį

Avokadų padažas

Ingridientai:
– 1 avokadas
– 1/4 stiklinės susmulkintos šviežios kalendros
– 2 val.šauk.citrinos sulčių
– 1 skiltelė susmulkinto česnako
– druska ir pipirai pagal skonį

Medaus garstyčių padažas

Ingridientai:
– 1/4 stiklinės medaus
– 2 val.šauk. Dižono garstyčių
– 2 val.šauk. obuolių sidro acto
– 1/4 stiklinės alyvuogių aliejaus
– druska ir pipirai pagal skonį

Instrukcijos:
1. Nedideliame dubenyje sumaišykite visus pasirinkto padažo ingredientus iki vientisos masės.

2. Paragaukite ir pakoreguokite skonį pagal savo skonį, jei reikia, įberkite daugiau druskos, pipirų ar citrinos.

3. Prieš patiekdami užpilą laikykite šaldytuve bent 30 minučių, kad skoniai tinkamai susimaišytų.

4. Patiekite su mėgstamomis salotomis ir mėgaukitės gardžiais naminiais užpilais.

Papildykite savo patiekalus šiais naminiais padažais ir džiuginkite jų gaivumu bei nepakartojamu skoniu!

Related Articles

Leave a Reply

Close