Šifoninis biskvitas – beprotiškai skanus, lengvas, švelnus lyg šifonas
Šifoninis biskvitas – beprotiškai skanus, lengvas, švelnus lyg šifonas! Ir visiškai nesausas, todėl jo galima net nepertepti kremu, o patiekti taip, pabarsčius riešutėliais ar tarkuotu šokoladu. Variantų begalė – galima pridėti kakavos, vaisių, vanilės, cinamono, kokoso drožlių, žodžiu, visko, ko tik širdis geidžia. Šifoninio biskvito paslaptis yra kepimo milteliai ir alyvuogių aliejus. Taigi, štai receptas.
Ingredientai:
miltai – 1 stiklinė
kiaušiniai (visi) – 5 vnt
kiaušinis (tik baltymas) – 1 vnt
cukrus – 1 stiklinė
kepimo milteliai – 2,5 arbatinio šaukštelio
druska – žiupsnelis
vanduo – 140 ml
citrinos rūgštis – ketvirtis arbatinio šaukštelio
alyvuogių aliejus – 90 ml
Šifoninis biskvitas. Receptas žingsnis po žingsnio:
Imame kiaušinius ir atskiriame trynius nuo baltymų.
Sumaišome miltus, kepimo miltelius, druską, 150 g cukraus.
Darome miltuose nedidelę duobutę ir pilame ten trynius, paskui pilame vandenį. Permaišome. Pilame aliejų. Maišome šaukštu, o paskui plakame mikseriu iki vienalytės masės.
Plakame baltymus. Tam prie 5 pridedame dar 1 baltymą ir plakame kol gausime tvirtas putas. Palaipsniui ten pilame citrinos rūgštį, plakame, paskui suberiame likusį cukrų ir vėl plakame iki tirštų putų.
Per kelis kartus sudedame baltymus į tešlą ir atsargiai ir lėtai permaišome silikonine lazdele.
Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių. Į paruoštą formą tiesiame popierių ir pilame tešlą. Kepame 45 min.
Biskvitui reikia leisti truputį ataušti ir galima patiekti! Šifoninį biskvitą galima laikyti savaitės bėgyje, jis nesukietės. Būtina tik suvynioti jį į popierių. O mes linkime jums gero apetito!