Receptai

Cukinijų apkepas su faršo

Ingredientai:

* 3 vidutinės cukinijos
* 500 g jautienos arba vištienos faršo
* 1 galva svogūno, smulkiai supjaustyta
* 2 skiltelės česnako, susmulkintos
* 2 pomidorai, supjaustyti kubeliais
* 150 g kieto sūrio (mocarelos arba parmezano), tarkuoto
* 200 ml grietinės arba grietinėlės (20–30%)
* 2 kiaušiniai
* 2 v. š. augalinio aliejaus
* 1 a. š. džiovinto baziliko arba raudonėlio
* Druska ir juodieji pipirai pagal skonį
* Šiek tiek šviežių žalumynų (krapų, petražolių) papuošimui

Paruošimas:

Cukinijų paruošimas:

Cukinijas gerai nuplaukite ir supjaustykite plonais griežinėliais (apie 5 mm storio).
Druską užberkite ir palikite 10 minučių, kad išsiskirtų sultys. Tada nusausinkite išsiskyrusią skystį ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.

Faršo paruošimas:
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną iki auksinės spalvos.

Pridėkite česnaką ir kepkite dar 1 minutę, kol pasirodys aromatas.

Įdėkite faršą, kepkite, kol paruduos, maišydami, kad susmulkintumėte gumulus.

Pridėkite supjaustytus kubeliais pomidorus, druską, pipirus, baziliką ar raudonėlį.

Troškinkite ant vidutinės ugnies 10 minučių, kol padažas sutirštės.

Pilamo mišinio paruošimas:
Indelyje išplakite kiaušinius su grietine arba grietinėle.

Pridėkite žiupsnelį druskos, pipirų ir pusę tarkuoto sūrio. Gerai išmaišykite iki vientisos masės.

Apkepo surinkimas:
Orkaitę įkaitinkite iki 180°C.

Aliejumi išteptoje formoje sudėkite cukinijų sluoksnį, paskirstykite pusę mėsos įdaro.

Kartokite sluoksnius, kaskart keisdami cukinijas ir faršą.

Supilkite paruoštą mišinį.

Viršų pabarstykite likusiu sūriu.

Kepimas:
Formą uždenkite folija ir kepkite 30 minučių.

Tada nuimkite foliją ir kepkite dar 15 minučių, kol viršus apskrus.

Patiekimas:
Leiskite apkepui šiek tiek atvėsti, kad geriau išlaikytų formą.

Papuoškite šviežiais žalumynais ir patiekite šiltą.

Skanaus!

Related Articles

Leave a Reply

Close