Receptai

Pyragaičiai su braškėmis

Tešlai reikės:

* 255 g miltų
* 200 g sviesto
* 2 šaukštų grietinės
* 2 trynių
* 1 šaukštelio vanilės ekstrakto
* ½ šaukštelio druskos
* 2 šaukštų miltelinio cukraus

Įdarui reikės:

* 7 – 10 braškių
* 1 trynio
* 35 g sviesto
* 7 šaukštelių rudojo cukraus
* 1 šaukšto miltelinio cukraus

Virtuviniame kombaine peiliukų antgaliu sumaišykite miltus ir sviestą – išeis trupinių masė. Į ją sudėkite grietinę, trynius, vanilės ekstraktą, druską, cukrų ir užmaišykite tešlą. Suformuokite iš jos kamuolį, įvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite 30 min. į šaldytuvą.

Braškes supjaustykite skiltelėmis.

Iš tešlos iškočiokite 0,5 cm storio ir, pavyzdžiui, 16 cm skersmens lakštą, dubenėliu išspauskite skritulius. Ant šių sudėkite braškes skilteles. Tešlos kraštus užlenkite ant jų.

Trynį išplakite su vienu šaukštu vandens ir šiuo mišiniu aptepkite tešlos kraštus. Ant kiekvieno suformuoto pyragaičio uždėkite po mažą gabaliuką sviesto ir užberkite po šaukštelį rudojo cukraus. Kepkite iki 180–200 °C įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 min.

Related Articles

Leave a Reply

Close