Dabar tai mano mėgstamiausias pusryčių patiekalas. Omletas su daržovėmis ir žalumynais
Ingredientai:
* 4 kiaušiniai
* 50 ml pieno arba grietinėlės
* 1 vidutinis pomidoras (supjaustytas kubeliais)
* ½ saldžiosios paprikos (smulkiai supjaustytos)
* ½ nedidelio cukinijos (sutarkuotos)
* 2 v. š. žalių svogūnų (smulkiai supjaustytų)
* 50 g kietojo sūrio (sutarkuoto)
* 1 česnako skiltelė (pasirinktinai)
* Druska ir juodieji pipirai pagal skonį
* 1 v. š. alyvuogių aliejaus arba sviesto kepimui
* Švieži žalumynai (petražolės, krapai) dekoravimui
Gaminimas:
Ingredientų paruošimas:
Pomidorą supjaustykite mažais kubeliais, pašalinkite perteklinį skystį.
Papriką ir žalius svogūnus smulkiai supjaustykite.
Cukiniją sutarkuokite smulkia tarka, šiek tiek išspauskite perteklinę drėgmę.
Kiaušinių mišinys:
Dubenyje išplakite kiaušinius su pienu, pridėkite druskos ir pipirų pagal skonį.
Pridėkite paruoštas daržoves ir sutarkuotą sūrį.
Gerai išmaišykite.
Omleto kepimas:
Sukaitinkite keptuvę su alyvuogių aliejumi arba sviestu ant vidutinės ugnies.
Išpilkite kiaušinių mišinį į keptuvę ir kepkite ant silpnos ugnies 5-7 minutes, kol apatinė dalis apskrus.
Atsargiai apverskite omletą arba perlenkite jį per pusę.
Kepkite dar 2-3 minutes iki visiško paruošimo.
Patiekimas:
Perdėkite omletą į lėkštę.
Papuoškite šviežiais žalumynais ir papildomai pabarstykite smulkintais pomidorais.
Patiekite karštą.
Patarimas: Omletą galite patiekti su lengvomis salotomis arba traškia skrudine duona.
Skanaus!