Receptai

Imu kefyrą ir kepu pynę: niekada nebūčiau pagalvojusi, kad gali būti taip gražu ir skanu

Ingredientai:

* Miltai ~ 330 g
* Cukrus 1 v.š.
* Sviestas 150 g
* Kefyras 150 ml
* Kepimo milteliai 1 a.š. (su kaupu)
* Druska ¼ a.š.

ĮDARAS:
* Cukrus 70 g
* Cinamonas 1/3 a.š.

Paruošimas:

Įpilu kefyrą į gilų dubenį ir pridedu valgomąjį šaukštą cukraus, druską bei vanilinį cukrų. Gerai išmaišau.

Į kitą dubenį suberiu miltus ir kepimo miltelius. Išmaišau, o tada pridedu šaltą sviestą, supjaustytą mažais gabalėliais. Pirma sviestą apibarstau miltais, po to jį sutrinu į smulkius trupinius.

Padarau miltuose duobelę ir įpilu kefyrą.

Minkau tešlą. Suvynioju ją į maistinę plėvelę ir dedu į šaldytuvą maždaug vienai valandai.

Ruošiu įdarą: į cukrų pridedu cinamono ir gerai išmaišau. Cukraus kiekį galima reguliuoti pagal savo skonį.

Iškočioju tešlą į stačiakampį maždaug 3-4 mm storio lakštą. Ant viršaus tolygiai pabarstau cukrų su cinamonu ir šiek tiek įspaudžiu jį į tešlą kočėlu.

Suvynioju tešlą į volelius, užspaudžiu kraštus ir apverčiu siūle žemyn. Viduryje darau pjūvį, atsitraukdama nuo krašto maždaug 1,5 cm.

Gautas juosteles perpinu tarpusavyje. Suformuoju pynę ant kepimo popieriaus ir perkeliu ant kepimo skardos.

Dedame į iš anksto įkaitintą orkaitę iki 180 °C.

Kepame apie 25–30 minučių, 180 °C temperatūroje. Kepimo laikas ir temperatūra gali skirtis priklausomai nuo jūsų orkaitės savybių.

Related Articles

Leave a Reply

Close