Imu kefyrą ir kepu pynę: niekada nebūčiau pagalvojusi, kad gali būti taip gražu ir skanu
Ingredientai:
* Miltai ~ 330 g
* Cukrus 1 v.š.
* Sviestas 150 g
* Kefyras 150 ml
* Kepimo milteliai 1 a.š. (su kaupu)
* Druska ¼ a.š.
ĮDARAS:
* Cukrus 70 g
* Cinamonas 1/3 a.š.
Paruošimas:
Įpilu kefyrą į gilų dubenį ir pridedu valgomąjį šaukštą cukraus, druską bei vanilinį cukrų. Gerai išmaišau.
Į kitą dubenį suberiu miltus ir kepimo miltelius. Išmaišau, o tada pridedu šaltą sviestą, supjaustytą mažais gabalėliais. Pirma sviestą apibarstau miltais, po to jį sutrinu į smulkius trupinius.
Padarau miltuose duobelę ir įpilu kefyrą.
Minkau tešlą. Suvynioju ją į maistinę plėvelę ir dedu į šaldytuvą maždaug vienai valandai.
Ruošiu įdarą: į cukrų pridedu cinamono ir gerai išmaišau. Cukraus kiekį galima reguliuoti pagal savo skonį.
Iškočioju tešlą į stačiakampį maždaug 3-4 mm storio lakštą. Ant viršaus tolygiai pabarstau cukrų su cinamonu ir šiek tiek įspaudžiu jį į tešlą kočėlu.
Suvynioju tešlą į volelius, užspaudžiu kraštus ir apverčiu siūle žemyn. Viduryje darau pjūvį, atsitraukdama nuo krašto maždaug 1,5 cm.
Gautas juosteles perpinu tarpusavyje. Suformuoju pynę ant kepimo popieriaus ir perkeliu ant kepimo skardos.
Dedame į iš anksto įkaitintą orkaitę iki 180 °C.
Kepame apie 25–30 minučių, 180 °C temperatūroje. Kepimo laikas ir temperatūra gali skirtis priklausomai nuo jūsų orkaitės savybių.